<- Fasola z grzybami 45 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasola z kremem serowym ->

PDF Drukuj

Fasola z jajkami po brazylijsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2135 razy.


1 szklanka fasoli,
6 jajek,
sól, pieprz,
1 łyżka papryki
1 łyżka curry,
1 łyżka ketchupu,
1 łyżka masła,
1 łyżka smalcu,
zielenina

Fasolę namoczoną poprzedniego dnia ugotować w tej samej wodzie na sypko. W rondlu rozgrzać smalec lub olej, dodać wszystkie przyprawy z ketchupem, włożyć fasolę osączoną z wody, całość smażyć przez 5 min. Oddzielnie na dużej patelni rozgrzać masło, wlać ubite widelcem jak na omlety jajka z dodatkiem soli i nie mieszając smażyć na niezbyt silnym ogniu. Gdy jajka zetną się od spodu, rozsypać na powierzchni ugotowaną fasolę, przykryć patelnię i utrzymywać jeszcze kilka chwil na słabym ogniu, by cale jajka dobrze się ścięły. Podawać posypaną zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności