Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3626 razy.
6 pomarańczy,
1500 g cukru,
750 ml wody,
sok z połowy cytryny,
1 łyżka startej wanilii
Pomarańcze obrać ze skóry. Ugotować w całości. Osuszyć, przeciąć na 8 części. Usunąć białą skórkę, wyjąć twarde części. Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć pomarańcze. Gotować, aż syrop będzie gesty. Na krótko przed zdjęciem z ognia dodać sok z cytryny i wanilie. Gorące przełożyć do słoika. Podawać ostudzone.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
poltora kilo cukru???? czy 150 gramow? mam 3 kg pomaranczy i nie wiem co z nichc zrobic... Nadesłał(a): jola <junejuly@2.pl> 2008-06-11 18:06:52