Roztrzepać jaja, wlać mleko, osolić, ubijać przez 15 sek. Na patelni rozgrzać masło, wlać jaja, smażyć przez 15 sek na mocnym ogniu, zmniejszyć płomień i smażyć dalsze 3-4 min na małym ogniu. Gdy omlet zetnie się od spodu, unieść nożem brzegi tak, aby nie ścięta masa wpłynęła pod placek. Po usmażeniu zwinąć w rulon.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
elegancki przepis poderwalem na nie moja zone Nadesłał(a): jimmy 2006-08-22 20:08:03
smaczne śniadanie smakuje lepiej niż nalesnik Nadesłał(a): marcin chojnacki <mchojnacki80@wp.pl> 2009-07-26 11:07:42
naprawde bardzo smaczny ten omlecik;d Zawsze mialem ochote sam zrobic i nigdy jakos nie robilem;d Latwy i bardzo dobry przepis. Ja jeszcze dodalem do tego 1/2 cebulki w kostce knoraXD Nadesłał(a): stonegal <stonegal16@gmail.com> 2011-01-17 10:01:49