<- Paj - LondynLista potraw z grupy: Mięso: DróbPaprykarz z kurczakow z kluskami ->

PDF Drukuj

Paprykarz z kurczaka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2702 razy.


1 kurczak,
10 dag cebuli,
5 dag tłuszczu,
1 łyżka papryki
1-2 łyżki ketchupu,
sól,
3/4 szklanki śmietany

Oprawionego kurczaka podzielić na 8-10 niedużych porcji, posolić. Cebulę pokrojoną w krążki poddusić w tłuszczu, dodając mieloną paprykę. Włożyć mięso, dobrze obrumienić dodać ketchupu, podlać trochę wody, przykryć i dusić 30 min. Następnie wlać śmietanę i zagotować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności