<- PonczLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Poncz pomarańczowy ->

PDF Drukuj

Poncz mrożony

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2016 razy.


butelka białego wytrawnego wina,
1 szklanka wody,
25 dag cytryn,
25 dag cukru,
1 szklanka araku,
50 ml likieru Maraschino,
80 ml soku pomarańczowego

Cytrynę umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki, wymieszać z wodą i cukrem. Zagotować, przecedzić, wystudzić. Następnie połączyć z winem, arakiem, likierem i sokiem z wyciśniętych cytryn i pomarańcz, pozostawić na 2 godziny. Podawać w szampankach z lodem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności