<- Ryż meksykański z fasoląLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRyż po kantońsku ->

PDF Drukuj

Ryż milano

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1875 razy.


1 i 1/2 szklanki ryżu,
4 łyżki masła,
posiekana cebula,
3-5 łyżek masła,
pół szklanki startego żółtego sera,
sól
3 szklanki wody z kostka rosołowa

Masło rozgrzać na patelni o grubym dnie, dodać cebulę, mieszając smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Wsypać ryż, mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia ryżu, zmniejszyć płomień. Wlać wodę z rozpuszczona kostką rosołową, doprawić solą, wymieszać, gotować na małym ogniu 20-25 min. Wymieszać widelcem z 3-5 łyżkami masła, przełożyć na gorący półmisek, posypać serem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności