<- Warzywa przysmażane z mięsemLista potraw z grupy: InneWołowina z warzywami (z woka) ->

PDF Drukuj

Wermiszel z rodzynkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2065 razy.


25 dag makaronu nitki,
4 jajka,
3 łyżki cukru,
10 dag rodzynek,
10 dag łuskanych orzechów,
cukier waniliowy,
tłuszcz,
tarta bułka do formy

Ugotować makaron tak, aby nie był zupełnie miękki, odcedzić, ostudzić. W tym czasie oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do niej cukier i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wlać żółtka i wymieszać z cukrem waniliowym. Do piany z żółtkami dodać makaron, opłukane i wysuszone rodzynki, posiekane orzechy. Całość lekko wymieszać, włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką, piec w nagrzanym piekarniku przez 20 min. Podawać z cukrem lub śmietaną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności