Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3574 razy.
Tylko proszę, nie spodziewaj się ode mnie dokładnych ilości, bo ja za każdym razem robię to, jak serce podpowie (i co spiżarnia zawiera ;-))
kostka twarogu,
jedna wędzona ryba (lub z puszki, wszelkie szprotki czy sardynki są doskonałe, nawet takie w pomidorach),
jedna cebula pokrojona w kosteczkę.
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy rozdrobnioną rybę i cebulkę, mieszamy. Trzeba też dolać trochę mleka lub śmietany, żeby wszystko miało odpowiednią konsystencję. Dosmaczamy: solą, papryką, sokiem pomidorowym, pieprzem, itd. Ma być dość pikantne.
From: Aneta Baran <baran@chocolate.cern.ch> ja dodaje jeszcze ogórki kiszone pokrojone w kosteczke :) Nadesłał(a): nata <nattaa1@wp.pl> 2009-08-16 19:08:54