Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4528 razy.
Robie taki obiad, gdy nie mam zbyt wiele czasu, a mam ochote na cos pysznego:
Dwie garsci duzych krewetek, maga byc mrozone jedna duza czerwona papryka, pocieta w paski dwa zabki czosnku, pociete galazka roznarynu 3 lyzki najlepszej oliwy Ugotowany swiezy makaron Na duzej patelni podsmazyc rozmaryn i pokrojony czosnek w oliwie. Nalezy uwazac, aby czosnek sie nie zbrazowil. Odrzucic rozmaryn. Dodac papryke i szybko podsmazyc, dodac krewetki i mieszajac, podsmazyc az zaczna byc rozowe, ale jeszcze nie sa calkiem przesmazone. Krewetki "dojda" w ciagu mieszania makaronu, inaczej beda za twarde. Dodac makaron, dobrze wymieszac na patelni, podac.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)