<- Zupa cebulowa 6Lista potraw z grupy: ZupaZupa cebulowa z kwaśną śmietaną ->

PDF Drukuj

Zupa cebulowa (French Onion Soup)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6243 razy.


6 duzych cebul
1 litr rosolu
3 lyzki oliwy
sol pieprz
4 kawalki czerstwego, najlepiej razowego, chleba
tarty zolty ser

Cebule pokroic na cienkie plastry, usmazyc na bardzo brazowy kolor, niech sie spokojnie do dna garnka przypala. Zalac te cebule rosolem i dusic 30 minut. Doprawic sola i pieprzem. W 4 zaroodpornych miskach ulozyc kawalek chleba, ktory zostal przypieczony w tosterze lub nad gazem lub na grillu, ten chleb zalac do 3/4 wysokosci ta teraz bardzo gesta zupa cebulowa, posypac rowno serem na pol cm grubosci i zapiec w piekarniku, az ser zacznie babelkowac. Mmmmmm, chyba bede to musiala dzis zrobic.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności