Kakao wymieszać z dwiema łyżkami wody. Dodać kawę, cukier i 1 szklankę wody. Podgrzewać mieszaninę 6 minut, następnie odstawić, wlać drugą szklankę wody i dodać kostki lodu. Mieszać, aż lód się roztopi. Przełożyć do
metalowej miski i zamrażać około 1,5 godziny, aż na wierzchu utworzy się warstewka lodu grubości 2 cm.
Mikserem lub trzepaczką ubić masę na gładki krem.
Wstawić do zamrażalnikia na 1,5 godziny. Śmietanę ubić
z cukrem pudrem. Przed podaniem lody zamieszać i włożyć do pucharków, polać likierem, ozdobić bitą śmietaną i owocami.
Pomarańcza do lodów CZEKOLADOWYCH?! Nadesłał(a): agnieszka <anula12-94@o2.pl> 2006-07-26 16:07:49
Agnieszko, a nie jadłaś czekolady "pomarańczowej" Lindta? Mmmm, to jest moja ulubiona. Spróbuj. Nadesłał(a): MM 2006-07-27 14:07:04