Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4107 razy.
50 dag pomidorów /bardzo małych/,
30 dag sera mazzarella lub twardego sera feta,
2 szklanki oliwy,
4 łyżki octu winnego,
1 pęczek świeżej bazylii lub 2 łyżeczki suszonej albo ziół prowansalskich,
1 łyżka soli,
pieprz
Pomidory umyć i osuszyć. Ser pokroić w kostkę o boku 1 cm. Bazylię opłukać, osuszyć i posiekać. Wlać do słoika ocet i olej, wsypać sól oraz pieprz i dobrze wymieszać. Następnie włożyć ser i przełożyć go pomidorkami oraz bazylię. Marynatę odstawić na 24 godziny.
Czy marynate mozna przechowywac dluzej?
Czy nadaje sie na zime? Nadesłał(a): Basia 2005-09-12 23:09:23