<- Mleko zapiekaneLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMurzynek ->

PDF Drukuj

Mrożony sernik

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3413 razy.


25 dag serka śmietankowego (dwukrotnie zmielonego) lub serka homogenizowanego,
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego,
2 łyżki kawy rozpuszczalnej,
1 łyżka gorącej wody,
1 szklanka bitej śmietany,
1 tabliczka czekolady,
2 łyżki mleka,
1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników,
1 kostka margaryny,
1/4 szklanki cukru
Herbatniki, rozpuszczonÄ… margarynÄ™ i cukier wymieżzać w misce i masÄ… tÄ… wyÅ‚ożyć dno i boki tortownicy o Å›rednicy 24 cm. Ser utrzeć na puszystÄ… masÄ™; stopniowo dodawać mleko skondensowane, kawÄ™ rozpuszczonÄ… w 1 Å‚yżce wody oraz czekoladÄ™ rozpuszczonÄ… w gorÄ…cym mleku i przestudzonÄ…. MasÄ™ serowÄ… dokÅ‚adnie wymieszać, delikatnie poÅ‚Ä…czyć z bitÄ… Å›mietanÄ… i wyÅ‚ożyć do tortownicy na przygotþþany spód. Przykryć foliÄ… i wÅ‚ożyć do zamarþarki na 12 godzin.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności