Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 9062 razy.
BIAŁKO:3 CUKIER:6 stołowych łyżek
Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i ubijając dalej, aż cukier się rozpuści. Potem dodać resztę cukru i znów ubijać. Blachę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową i wyciskać pianę z torebki foliowej z otworkiem. Włożyć do mocno rozgrzanego (najlepiej po pieczeniu ciasta) piekranika i piec na bardzo małym płomieniu do chwili ścięcia białka. Wyłączyć wówczas gaz i w zamkniętym piekraniku suszyć jeszcze ok. 2 godzin. dlaczego tak długo trzeba czekać na nie? Nie lepiej isc do sklepu i je kupić? wprawdzie 1kg kosztuje ok 19zł ale duzo ich wchodzi.Moim zdaniem najlepiej jest iść do sklepu i kupić bezy! prosze o odpowiedź.
DZIęKUJE Nadesłał(a): paulina <paulina_palma@wp.pl> 2006-02-23 12:02:42
Poprostu
Paulinka to nieudacznik i lepiej żeby poszła do sklepu i kupiła niż sama zrobiła :) Nadesłał(a):
odpowiedź:
bo czasem potrzebne jest tylko żółtko z jajek do czegoś, a z białkiem nie ma co zrobić
można jeszcze wyrzucić białka ;-) Nadesłał(a): anna logia 2006-07-09 19:07:58
zgadzam sie z anna bo nie lubie wyrzucac, kiedy mozna zuzyc w inny sposob Nadesłał(a): Bozena <baagwa@yahoo.com> 2006-10-18 16:10:52