<- Naleśniki kukurydziane
Lista potraw z grupy:
Mączne,ziemniaki,ryż
NALEŚNIKI NA BIAŁYM WINIE ->
PDF
Drukuj
Naleśniki meksykańskie
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4496 razy.
CIASTO:
10 dag mąki kukurydzianej,
20 dag mąki przennej,
jajo,
półtorej szklanki wody,
4 łyżki oliwy,
sól,
FARSZ:
3 łyżki ugotowanej roztartej fasoli,
2 jaja,
15 dag zmielonej szynki,
2 łyżki oliwy,
ostra papryka,
sól,
Z podanych składników zrobić gładkie ciasto i usmażyć naleśniki. ugotować jaja na twardo i drobno posiekać. Połączyć z fasolą, szynką i przyprawami. Posmarować
naleśniki farszem, zwinąć i obsmażyć.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności