Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4074 razy.
4 porcje
NALAÅšNIKI
100 g mÄ…ki
sól
1 jajko
300 ml mleka
1 łyżka oleju roślinnego
NADZIENIE
15 g masła
100 g pieczarek
100 g rozdrobnionego żółtego sera
225 g brokułów nieco prźegotowanych
225 g gotowanego kurczaka pokrojonego w kostkÄ™
2 łyżki posiekanego szcźypiorku
SOS
25 g masła
25 g mÄ…ki
300 ml mleka
50 g startego sera
Wsyp sól i mÄ…kÄ™ do miski. Wymieszaj jajko z mlekiem, a nastÄ™pnie stopniowo dodawaj je do mÄ…ki ciÄ…gle mieszajÄ…c. Podgrźej olej na patelni i wylej na ni ciasto, tak aby prźykryþo dno. Smaż z obydwu stron na zÅ‚oty kolor. PowinnaÅ› usmażyć 6 naleÅ›ników. Rozpuść masÅ‚o i podsmaż na nim pieczarki. Zestaw z ognia i wymieszaj z pozostaÅ‚ymi skÅ‚adnikami nadzienia. Włóż do rondla masÅ‚o, mÄ…kÄ™ oraz mleko i wolno gotuj, stale mieszajÄ…c, aż uzyskasz jednolity sos. Zdejmij z ognia i dodaj poÅ‚owÄ™ sera. Prźypraw do smaku. RozsmarÅ‚j nadzienie na naleÅ›nikach, zroluj je i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej sosem i posyp pozostaÅ‚ym serem. Piecź prźeź 25 minut w temperaturźe 180 stopni C.
Skomentuj Powiadom o komentarzach