<- Substancje dodatkowe E-Lista potraw z grupy: Info - o ....Szalotki ->

PDF Drukuj

Szafran

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2152 razy.


Szafran byl ukochana przyprawa kuchni staropolskiej, wiec w starych polskich ksiazkach kucharskich sa z pewnoscia rozne przepisy.
Szafran jest znakomity, niestety prawdziwy b. drogi -- uchodzi za najkosztowniejsza z przypraw. Uwazac na podrobki!
From: WLOS@PLEARN.EDU.PL (Wladyslaw Los)

Zdecydowanie bardziej polecalbym uzycie szafranicy indyjskiej czyki kurkumy. Barwi tak samo dobrze a nie daje tego smaczku szafranowego, ktorego ja nie znosze.
From: Przemyslaw Koziarski <peka@kki.net.pl>

Ale wlasnie dla tego smaku i zapachu uzywa sie szafranu. Kurkuma tez ma zdecydowany smak,zupelnie jednak inny, wiec szafran zastapi tylko ze wzgledu na kolor.
From: WLOS@PLEARN.EDU.PL (Wladyslaw Los)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności