Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5596 razy.
Bierzesz cale avokado ze skorka. Przekroisz go na pol. Wyciagasz pestke.
Fachowo wali sie ostrzem noza w pestke i okrecajac wyciaga sie ja bardzo latwo. Kladziesz polowke avokado na desce i kroisz ja na cztery czesci wzdluz. To samo z druga polowka. Sciagasz pasemka skorki.
Na talerzu na lisciach zielonej salaty ukladasz te czastki avokado a pomiedzy nie kladziesz tak samo jak avokado pokrojonego pomidora. Solisz i pieprzysz...
Ja jeszcze dookola talerza ukladam pokrojony w plasterki ogorek zeby otoczyl caly talerz.....
Wyglada bardzo apetycznie.. Ale to przepis na jedna osobe, bo tu avokado taniutkie.
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net> solisz pieprzysz i wypieprzysz Nadesłał(a): 2007-12-02 23:12:45