Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5780 razy.
Gotujesz ryz sypki najlepiej w woreczkach z przyprawami i koniecznie z curry (zolte zabarwienie). Potem rozkladasz go na plaskim polmisku do wystygniecia (MUSI byc sypki)
Po wystygnieciu zalezy od ilosci osob otwierasz 2 lub 3 poszki tynczyka w oliwie - ryz mieszasz z oliwa, zeby sie "przegryzlo", a mieso z tunczyka na razie zostawiasz. Na polmisek wykladasz cwiartki pomidowa na to kladziesz ryz z oliwa z tunczyka, na wierzch ryzu kladziesz mieso z tunczyka.
Mozesz jesli chcesz przybrac to sysace (naprawde) danie oprocz pomidora - cwiartkami jajek.
Smacznego.
From: "Becia" <bettina@box43.gnet.pl> dzieki za przepis swietna salatka
Nadesłał(a): banania <kakapati@interia.pl> 2006-05-16 13:05:35