Czas przygotowania : 1,5 godz.
Czas gotowania : 30 min
Przepis na 8 osób
Sam nie robiłem, ale jadłem wieeeeeele razy - znakomita!!!
Mąkę posiekac z miękkim tłuszczem, dodac żółtka, cukier i zapach, szybko zagnieśc i włożyc na 1 godzinę do lodówki.
Po godzinie :
Połowę ciasta rozwałkowac na płaską blachę (mazurkową), nakłuc raz przy razie widelcem, włożyc do gorącego piekarnika i podpiec.
Na tak przygotowany spód wyłożyc jabłka - surowe podduszone z cukrem, przecier lub dżem jabłkowy. Na wierzch jabłek zetrzec resztę ciasta na grubej tarce.
Upiec na złoto, po wystygnięciu posypac cukrem pudrem waniliowym.
From: Valle <wladek@bigfoot.com>
A cukru w tym nie ma???? ODP. NA MAILA GOSIACZEK_111@BUZICZEK.PL Nadesłał(a): Gosia <GOSIACZEK_111@BUZICZEK.PL> 2006-09-23 12:09:47