<- Cielecina teriyaki z pomidoremLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaCielęca pieczeń z kawiorem ->

PDF Drukuj

Cielecina z czarna fasola

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2289 razy.


Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 3 godz.
1,5 kg cieleciny,
125 ml oleju,
1 kg czarnej fasoli,
3 cebule,
3 pomidory,
4 zabki czosnku,
sol, pieprz.

1. Mieso pokroic na niewielkie kawalki, by wypadlo po 2-3 na osobe. Cebule posiekac.
2. Olej rozgrzac i zeszklic na nim cebule. Dodac mieso i smazyc razem do lekkiego zrumienienia.
3. Pomidory obrac ze skory, pokroic na cwiartki, oczyscic z pestek, rozdrobnic,
czosnek posiekac. Wrzucic do miesa, dodac sol i pieprz. Dolac wode tak, by
przykryla mieso. Gotowac na malym ogniu 1 godz.
4. Fasole wsypac do miesa i dalej gotowac 1,5 godz., az fasola bedzie miekka.
Podawac natychmiast.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 9 "Kuchnia grecka", strona 42.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności