Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2178 razy.
Porcja dla 1 osoby. Czas przygotow. 20 min.
50 ml rumu brazowego,
150 ml gotujacej sie wody,
sok z 1/2 cytryny,
1 lyzeczka cukru,
2 gozdziki,
1 laska kory cynamonu.
1. Do szklanki z uchem wlac sok z cytryny, wsypac cukier, zamieszac, by cukier
zaczal sie rozpuszczac. Wrzucic gozdziki, wlozyc laske cynamonu i wlac rum.
2. Szklanke przybrac skorka z cytryny wycieta w ksztalcie spirali i ewentualnie
plasterkiem cytryny. Wlac do szklanki gotujaca sie wode, delikatnie zamieszac i natychmiast podawac. Pic gorace.
3. Podawac miedzy posilkami jako napoj rozgrzewajacy.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 92.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach