Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1968 razy.
Porcja dla 2 osob.
100 ml whisky (najlepiej Bourbon Whiskey),
10 ml Angostyry (gorzkiej pomaranczowki),
20 ml wody,
2 kostki cukru,
2 wisnie koktajlowe,
1 plasterek pomaranczy,
6 kostek lodu.
1. Do szerokich niskich szklanek wrzucic po kostce cukru, wlac Angosture i dodac wode (tyle, aby przykryla cukier), zamieszac lyzeczka.
2. Do kazdej szklanki wrzucic 3 kostki lodu i wlac whisky. Przybrac wisniami i
polowkami plastra pomaranczy. Podawac z paleczka do mieszania.
3. Podawac przed posilkiem dla pobudzenia apetytu.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 54.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach