Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1957 razy.
Porcja dla 2 osob.
75 ml rumu bialego,
15 ml rumu brazowego,
50 ml soku ananasowego,
50 ml soku pomaranczowego,
25 ml soku cytrynowego,
10 ml grenadiny (syropu z owocow granatu),
6 kostek lodu.
1. Do szklanicy barmanskiej wlac rum i soki, wymieszac lyzka koktajlowa na
jednorodny plyn.
2. Kostki lodu nieco rozkruszyc i wsypac do wysokich kieliszkow. Napoj ze
szklanicy przelac do kieliszkow. Przybrac je skorka pomaranczowa wycieta w
ksztalcie spirali. Podawac ze slomka.
3. Podawac miedzy posilkami jako napoj orzezwiajacy.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 34.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach