Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1917 razy.
Porcja dla 2 osob.
80 ml koniaku,
80 ml wisniowki,
10 ml Angostury (gorzkiej pomaranczowki),
10 ml grenadiny (syrop z owocow granatu),
2 wisnie koktajlowe,
1 cytryna.
1. Do szklanicy barmanskiej wlac koniak, wisniowke, Angosture i grenadine, wymieszac lyzka koktajlowa.
2. Przelac do szerokich kieliszkow koktajlowych. Kieliszki przybrac skorka cytrynowa wycieta w ksztalcie spirali. Do kazdego kieliszka wlozyc wisnie koktajlowa nadziana na szpadke.
3. Podawac po posilku.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 44.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach