Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2854 razy.
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 25 min.
200 g pieczarek,
bagietka,
150 g chudego bekonu,
100 g zoltego sera,
1 lyzeczka sklarowanego masla,
1/2 peczka natki pietruszki.
1. Pieczarki umyc, oczyscic, pokroic w plasterki. Podsmazyc na masle tak, by
puscily sok, odparowac.
2. Bagietke przekroic wzdluz na polowe, nastepnie na kawalki dlugosci 15 cm.
Zapiec z jednej strony.
3. Na nie zapieczonej stronie polozyc warstwe pieczarek, pokrojony w cieniutkie
platki bekon i plasterek sera. Zapiec w goracym piekarniku do czasu rozpuszczenia sie sera (2-3 min). Ozdobic galazkami pietruszki.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 21 "Pizze i tarty", strona 90.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach