Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2287 razy.
4 szt. Czas przygotow. 20 min.
4 kawalki chleba zytniego,
1 pomidor,
1 sloik szparagow,
100 g zoltego ostrego sera,
2 lyzeczki musztardy,
4 czarne duze oliwki,
4 galazki pietruszki.
1. Pomidor umyc, obrac ze skory, pokroic poprzecznie w cienkie plasterki.
2. Szparagi osaczyc, przykroic na wielkosc kromek chleba. Chleb zapiec z jednej
strony.
3. Nie zapieczona strone posmarowac cienko musztarda. Polozyc warstwe szparagow, warstwe plastrow pomidora, przykryc plasterkiem sera przycietym do wymiarow tostu.
4. Zapiec w goracym piekarniku, poki ser nie zbrazowieje (2-3 min).
5. Ozdobic polowka czarnej oliwki i galazka pietruszki.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 21 "Pizze i tarty", strona 92.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach