Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2237 razy.
Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 50 min.
250 g maki,
szczypta soli,
woda,
100 g masla.
1. Wyrobic dobrze make z sola i woda na gladkie ciasto.
2. Kawalki ciasta cienko rozwalkowac. Posmarowac z wierzchu maslem, zlozyc na
pol, zakleic brzegi. Znow posmarowac maslem i zlozyc na cwiartki, zakleic
brzegi. Lekko rozwalkowac.
3. Prazyc placki na silnie rozgrzanej patelni bez tluszczu obracajac je trzykrotnie. Nastepnie podlac kazdy placek polowa lyzeczki masla i obracac na
patelni do calkowitego wchloniecia tluszczu.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 6 "Kuchnia indyjska", strona 70.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach