Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3511 razy.
30 dag buraków,
1 puszka białej fasoli /40 dag/,
2 ogórki kwaszone /15 dag
1 mały por,
3 łyżki oleju,
1 łyżka octu winnego,
2 łyżki natki pietruszki
cukier, sól, pieprz
Buraki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, ugotować w posolonym wrzątku, ostudzić, obrać i pokroić w słupki. Fasolę osączyć z zalewy. Ogórki obrać i pokroić w słupki. Por przeciąć wzdłuż dokładnie umyć i pokroić ukośnie w piórka. W misce połączyć olej, ocet, sól, cukier, pieprz i natkę pietruszki. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Skomentuj Powiadom o komentarzach