<- Sałatka z kalafiora 3Lista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSAŁATKA Z KAPUSTY ->

PDF Drukuj

Sałatka z kalarepką

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3371 razy.


pół główki sałaty,
6 rzodkiewek,
młoda kalarepka,
sól,
4 łyżki śmietany,
pieprz,
garść rzeżuchy.

Sałatę i rzodkiewki przebrać, umyć, osączyć. Kalarepkę
obrać. Z rzodkiewek usunąć liście i łodygi. Razem z
kalarepką pokroić na plasterki.
Liście sałaty porozrywać na części, włożyć do miski. Na
wierzchu położyć plasterki rzodkiewki i kalarepki.
Śmietanę doprawić solą i pieprzem, polać warzywa.
Wierzch sałatki posypać rzeżuchą.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności