Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2436 razy.
Porcja na 1 filizanke. Czas przygotow. 10 min.
1 mala filizanka wody,
1,5 lyzeczki cukru,
1 lyzka kawy swiezo zmielonej na pyl.
1. Wode wlac do miedzianego tygielka o szerokim dnie zwezajacego sie ku gorze
i znow rozszerzonego.
2. Gdy woda bedzie goraca wsypac cukier i kawe. Zamieszac.
3. Jak tylko kawa zacznie sie podnosic zdjac tygielek z ognia, kawa nie moze
sie zagotowac.
4. Podawac w bardzo malych porcelanowych filizankach.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 9 "Kuchnia grecka", strona 92.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
jest okropna!!! Nadesłał(a): p 2006-06-01 11:06:42