<- Sos chaud-froid jasny
Lista potraw z grupy:
Sosy
Sos chaud-froid pomidorowy ->
PDF
Drukuj
Sos chaud-froid pomaranczowy
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1983 razy.
Czas przygotow. 50 min.
250 ml sosu chaud-froid ciemnego (patrz przepis),
sok z 1 pomaranczy,
lyzka startej skorki pomaranczowej.
1. Sos polaczyc z sokiem z 1 pomaranczy, odparowanym do objetosci 2 lyzek i
skorka pomaranczowa. Wymieszac i zagotowac.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 52.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności