<- Sos winegret podstawowy
Lista potraw z grupy:
Sosy
Sos winegret z cytryna ->
PDF
Drukuj
Sos winegret pomidorowy
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2606 razy.
Czas przygotow. 5 min.
90 ml oliwy,
30 ml octu,
2 lyzki pasty pomidorowej,
cebulka (szalotka),
zabek czosnku,
lyzeczka drobno pokrojonych ziol: estragonu, bazylii, zielonej
pietruszki,
sol, pieprz, cukier.
1. Cebulke drobno posiekac, czosnek rozetrzec z sola. Wymieszac z pasta pomidorowa, octem i oliwa. Doprawic cukrem, sola i pieprzem. Dodac ziola.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 39.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności