<- Sos winegret z cytryna
Lista potraw z grupy:
Sosy
Sos winegret z musztarda ->
PDF
Drukuj
Sos winegret z czosnkiem
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3394 razy.
Czas przygotow. 5 min.
90 ml oliwy,
30 ml octu winnego,
1-2 zabki czosnku,
sol, pieprz.
1. Czosnek rozgniesc lub wycisnac przez maszynke. Utrzec z sola, dodac ocet, a
na koncu oliwe. Doprawic pieprzem, dokladnie wymieszac.
2. Wariant: 15 lyzek oliwy, 7 lyzek czerwonego octu winnego, 3 roztarte zabki
czosnku, 2 lyzki posiekanej pietruszki, 3 lyzeczki soli, 1 lyzeczka pieprzu.
(18/9)
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 38.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności