<- Sos winegret z ziolami
Lista potraw z grupy:
Sosy
Sos wiosenny - witaminowy ->
PDF
Drukuj
Sos winegret zielony
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2735 razy.
Czas przygotow. 5 min.
80 ml oliwy,
30 ml octu winnego,
2 filety anchois,
lyzka drobno posiekanych kaparow,
zabek czosnku,
2 lyzki drobno pokrojonych ziol: bazylii, estragonu, szczypiorku, zielonej pietruszki,
sol, pieprz.
1. Czosnek rozgniesc, utluc z pokrojonymi filetami anchois, wymieszac z octem i
oliwa. Doprawic pieprzem i sola, na koniec dodac ziola.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 39.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności