Dodano: 2000-04-22 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 7123 razy.
1,5 kg pięknych, dojrzałych wiśni wsypać do małego gąsiorka, zalać spirytusem, aby je całkiem przykrył, dodać 95 dag miałkiego cukru i trzymać w cieple tak długo, aż płyn się sklaruje.
Przecedzić przez flanelę, przelać do butelek i zakorkować.
From: slavek_s@usa.net (Slav)
a kto by wytrzymał do sklarowania Nadesłał(a): krzysiek <kcegl@msn.com> 2005-10-25 22:10:10
Oj, masz rację, kto by wytrzymał z taką pychotką pod nosem....???? Nadesłał(a): Bogdan 2006-07-24 11:07:22
Dotyczy, Wiśniak mocny.
Czy te wiśnie 1,5 kg wiśni zalane spirytusem zakorkować, lekko nakryć, czy dać rurke fermentacyjną?. Nadesłał(a): Dionizy <dionizy24@wp.pl.> 2010-07-09 14:07:11