<- Placki równie dobreLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPlotki - ciasto smażone ->

PDF Drukuj

Pleśniak

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6754 razy.


3 szkl. mąki
1 1/2 kostki margaryny
1 szkl. cukru
6 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 zapach
2 łyżki kakao

Mieszamy proszek z mąką dodajemy margarynę i 6 żółtek, zagniatamy, dzielimy na 3 części (3 nieco mniejsza):
I wylepiamy blaszkę i smarujemy marmoladą
II dodajemy 2 łyżki kakao i z III wkładamy do lodówki
II ucieramy na tarce na I
ubijamy pianę z 6 białek i 1 szkl. cukru
wylewamy na II ciasto i ucieramy na wierzch III
piec wygrzany
piec ok. 1 godziny

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
czy moglabym poprosic o szczegolniejszy przepis tego ciasta
Nadesłał(a): janina 2006-03-11 09:03:15

te ciasta to beznadziejne!
Nadesłał(a): edyta 2006-06-03 10:06:56

Ciasto jest dobre ( ja go lubie ) tylko przepis tak jakoś zamotanie podany . Do piany z białek można dodać łyżkę mąki ziemniaczanej .
Nadesłał(a): <rybcia1000@wp.pl> 2006-09-08 14:09:27


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności