Dodano: 2000-05-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 13801 razy.
2 kg ogórków świeżych (może być więcej)
2 kg pomidorów zielonych
1 kg cebuli i 1 kg papryki
Wszystkie składniki pokroić w plasterki, posolić i postawić na całą noc.
Szklanka octu 10% i 4 szklanki wody, parę ziarenek pieprzu i ziela, cukier do smaku.
Ocet z wodą i przyprawami przegotować.
Sałatkę wyciskać i kłaść w zalewę - gotować ok. 1/2 godziny.
Nakładać do słoików gorące, zakręcać i wstawić do piecyka, żeby się zassały.
Z tej porcji wychodzi ok. 25 słoików po dżemie.
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
przepraszam bardzo ale ta sałatka powinna posiadac jeszcze jeden składnik cukier prosze odpowiedziec Nadesłał(a): ewelina 2006-07-16 20:07:31
ale prepraszam a ile soli sie daje Nadesłał(a): karina <karina302@o2.pl> 2006-08-09 21:08:55