<- Szarlotka bez wyrabianiaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSzarlotka królewska ->

PDF Drukuj

Szarlotka bez wyrabiania - przepis Zosi Skoczek

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4968 razy.


3 żółtka
1 1/2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 kostki margaryny
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
jabłka surowe lub ugotowane, dowolna ilość

Wszystkie produkty razem połączyć siekając nożem, wsypać do brytfanki 2/3 tego ciasta, potem włożyć jabłka, na wierzch resztę kruszonki.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
REWELACJA! Szybko i (jak to mówił koń wyścigowy) bez przeszkód. Fajne niedzielne ciasto.
Nadesłał(a): michanna <michanna@tenbit.pl> 2006-10-07 13:10:16


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności