Wszystko zagotować i gotować 3 min mieszając.
Przestudzić, dołożyć 4 żółtka i 1 1/2 szkl. mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia (od małego proszku odjąć pół małej łyżeczki).
Ubić pianę z białek i wymieszać ją lekko z ciastem.
Piec w prodiżu lub tortownicy ok. 40 min.
Krem:
1/2 l mleka
2 cukry waniliowe
4 płaskie łyżki kaszy mannej
Gotować to wszystko 10 min stale mieszając. Po ugotowaniu wstawić do zimnej wody, przestudzić mieszając.
Kostkę "Palmy" utrzeć ze szkl. cukru pudru, połączyć z kaszką, dokładnie rozetrzeć na gładką masę, doprawić sokiem z 1 - 2 cytr. i przekładać ciasto.
Z wierzchu polać lukrem czekoladowym:
Polewa czekoladowa:
1/4 kostki masła
2 łyżki mleka
1/2 szkl. c. pudru
2 łyżki kakao
Gotować ok. 2 min. Smarować gorącym.