Dodano: 2000-05-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3921 razy.
1 kg mąki
1/2 kg cukru
1/2 kg miodu
4 jajka
3 paczki przypraw do piernika
1 paczka proszku do pieczenia
1/4 szkl. mocnej kawy zbożowej
ok. 1 szkl. mleka
* z 1/4 kg cukru robimy karmel
* dosypujemy przyprawy i kawę gotujemy razem
* do przestudzonego karmelu wkładamy margarynę
* wsypać do miski pozostały cukier
* utrzeć z żółtkami i powoli dokładać rozgrzany miód i karmel, na końcu stopniowo sypiemy mąkę z proszkiem, równocześnie wlewamy 1 szkl. mleka
* dodajemy ubitą pianę, lekko mieszamy
* wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem, pieczemy
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
A ile margaryny? Nadesłał(a): B 2005-08-25 11:08:30