Dodano: 2000-08-22 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 9272 razy.
Czesc
Czterema lapkami glosuje z bialostocka "Podlasianka".
Stolowalam sie tam prawie przez miesiac ubieglych wakacji i nie wyobrazam sobie lepszego (i tanszego) baru - w Gdansku moge tylko o tym pomarzyc.
A co powiecie o serniczkach z "Podlasianki"???
Jeszcze teraz slinka naplywa mi do ust... A moze ktos wie jak takie serniczki stworzyc domowym sposobem?
Bede bardzo wdzieczna za pomysly.
Pozdrawiam - Basia
From: Daniel Jarosik <djarosik@boss.zie.pg.gda.pl> popieram ,serniczki
z podlasianki sa najlepsze na swiecie sama szukam przepisu na nie
Nadesłał(a): 2005-08-26 02:08:46
Do Podlasianki jedzie się z dworca PKP autobusem nr 4 kierunek szpital 2 przystanki. Polecam też Topolankę (kierowcy - ul. Wasilkowska, przy skrzyżowaniu krajówek 19 i 65) i Merino przy teatrze lalek. Wszędzie tam jest pysznie i tanio. Nadesłał(a):
mniam mniam.. jestem w USA juz kilka lat i powiem wam ze najbardziej tesknie za serniczkami:)) to dla nich wrocilabym do bialegostoku :) Nadesłał(a): asia <asia189@wp.pl> 2006-04-05 21:04:17
Jestem bialostocznka z urodzenia od 15 lat mieszkam we wloszech serniczki o ktorych sie pisze pamietam i moja mama robila je w domu ,ja na obczyznie nieraz robie moim dzieciom tylko one bardziej lubia kuchnie wloska te serniczki sa wspaniale i przepis ktory wkonywala moja mama :
200 g sera twarogowego
4 ugotowane zduszone ziemniaki
2 jajka
50 g cukru
odrobina soli
kilka lyzek maki
bulka tarta do obtaczania
olej do smazenia
cukier i smietana do polania
ser i ziemniaki polaczyc razem i dadawac powoli wszystkie
skladniki ,uformowac placki wiekosci kotletow obtaczac w bulce tartej i smazyc na goracym oleju na kolor zloty przed podaniem na talerzu posypac cukrem i polac lekko kwasna smietana .Smacznego ! tak robila moja mama i byly swietne Nadesłał(a): Sora Dora kucharka rzymska -italia <dory61@alice.it> 2008-03-16 17:03:42
Brawo!!!
gdybyś jeszcze znała inne przepisy podlaskich barów Nadesłał(a): mSzu 2016-07-04 13:08:05