<- Dynia w occieLista potraw z grupy: PrzetworyEsencja pieczarkowa do sosów lub zup ->

PDF Drukuj

Dżemik różany

Dodano: 2000-08-28 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3429 razy.


Dzemik rozany robi sie bardzo prosto:
Zbiera sie ogromna ilosc platkow rozy, wsypuje sie je do makutry, dodaje sie cukru i uciera, uciera, uciera..... trzeba ucierac bardzo dlugo. stopniowo dodaje sie cukru i platkow.
Nie mam jakichs ustalonych proporcji, jedno jest pewne, tego cukru sypie sie bardzo duzo, moze byc puder, ale podobno to juz nie to samo.
Jest to bardzo slodkie i bardzo zdrowe (mimo, ze slodkie), mozna dodawac do herbaty, jesc w czasie jakiegos chorobska i oczywiscie do paczkow!
Edyta
From: Edyta Madej <emadej@chem.uni.torun.pl>

żeby nie stracił koloru trzeba dodać kilka kropli soku z cytryny - wówczas pozostaje różowiutki i nie brązowieje :)
Nadesłał(a): olga 2006-08-28 13:08:40


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności