Dodano: 2000-08-28 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3429 razy.
Dzemik rozany robi sie bardzo prosto:
Zbiera sie ogromna ilosc platkow rozy, wsypuje sie je do makutry, dodaje sie cukru i uciera, uciera, uciera..... trzeba ucierac bardzo dlugo. stopniowo dodaje sie cukru i platkow.
Nie mam jakichs ustalonych proporcji, jedno jest pewne, tego cukru sypie sie bardzo duzo, moze byc puder, ale podobno to juz nie to samo.
Jest to bardzo slodkie i bardzo zdrowe (mimo, ze slodkie), mozna dodawac do herbaty, jesc w czasie jakiegos chorobska i oczywiscie do paczkow!
Edyta
From: Edyta Madej <emadej@chem.uni.torun.pl> żeby nie stracił koloru trzeba dodać kilka kropli soku z cytryny - wówczas pozostaje różowiutki i nie brązowieje :) Nadesłał(a): olga 2006-08-28 13:08:40