<- Sos beszamelowy 5Lista potraw z grupy: SosySos beszamelowy bialy podstawowy lub smietankowy ->

PDF Drukuj

Sos beszamelowy 6

Dodano: 2000-08-29 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3400 razy.


Super tradycyjnie to tak - rowne czesci masla i maki.
Na masle zasmazamy make, jak bedzie OK (kwesta wyczucia) dolewamy powolutku mleka. W sumie powinno wejsc ok. pol litra.
Gotujemy - w zaleznosci od maki od 10 do 20 minut.
Potem przyprawiamy - sol, pieprz, galka muszkatalowa. Tyle tradycja.
Mozna to modernizowac, np. przesmazajac tez cebule (brrr...).
Niezlym pomyslem jest dodanie zoltka, dwoch, robi sie bardzije kremowy - do lasagne bardzo dobrze pasuje.
MM
From: "Marcin Maruta" <mmaruta@km.com.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności