<- Spaghetti z sosem pieczarkowymLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżSpaghetti z zielona pietruszka ->

PDF Drukuj

Spaghetti z sosem pomidorowym

Dodano: 2000-10-12 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2529 razy.


na dwie osoby
Składniki:
- 25 dkg mięsa mielonego
- kilka plasterków boczku
- koncentrat pomidorowy
- mąka ziemniaczana
- groszek konserwowy
- żółty ser
- i oczywiście makaron:)

1. Na patelni stopić boczek (na małej ilości tłuszczu), dodać mięso mielone i przesmażyć to razem
2. Do drugiego garnka wlać dwie szklanki wody, i wsypać dwie łyżeczki mąki ziemniaczanej. Dodać koncentrat pomidorowy (dokładnie nie pamiętam ile, chyba około słoiczka. Najlepiej jest po prostu próbować, i dodać go wedle gustu) Zagotować to na małym ogniu (często mieszając) Doprawić solą i pieprzem.
3. Usmażone mięso dodać do sosu. Chwilę razem pogotować. Dodać bazylię.
4. Na koniec wrzucić odsączony groszek konserwowy.
5. Ugotować makaron. Danie posypać tartym serem i natką pietruszki.
Smacznego
From: "Jacek" <jacekdor@box43.gnet.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności