<- Ogórki w musztardzieLista potraw z grupy: PrzetworyOgórki w zalewie musztardowej 2 ->

PDF Drukuj

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodano: 2004-08-30 10:06:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 23260 razy.


·3 kg ogórków
ZALEWA
·5 szkl wody
·¾ szkl octu
·1 szkl cukru
·2 łyżki soli
·5 łyżek ostrej musztardy ( np.kozacka)

·ziele angielskie
·liście laurowe
·pieprz mielony
·pieprz cały



Ogórki obrać ze skórki i pociąć na paski (tak jak na pokle)lub w kostkę
Do słoików włożyć po 2 listki laurowe, po 3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu całego, i 1 łyzeczkę płaską pieprzu mielonego oraz ogórki. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10 minut po czym ustawić je do góry dnem.

Nadesłał: mika <>
Podobno one są pyszne.! A ile to musze stac zeby było kornisony.?
Nadesłał(a): Olusia 2008-08-23 14:08:02

przynajmiej 2 tygodnie
Nadesłał(a): Kasia 2008-08-23 16:08:57


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności