<- Likier kakaowyLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekLikier karolkowy ->

PDF Drukuj

Likier karmelowy

Dodano: 2004-10-22 20:42:27
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 6573 razy.


1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
0,5 l wódki 40%

Puszkę mleka skondensowanego słodzonego zalać w garnku wodą i gotować około 2 godziny na karmel. Puszke wyjąć, przestudzić. Masę karmelową przełożyc do wysokiego naczynia, dodać mleko niesłodzone i bardzo dokładnie wymieszać, np. mikserem. Gdy składniki dobrze sie połączą-wlać wódkę cienkim strumieniem po ściankach naczynia cały czas mieszając. Przelać do butelek (wychodzi tego około 1,25 litra).

Nadesłał: Renata Andraszewska <r.andraszewska@interia.pl>
to musi byc bardzo dobre musze sprubowac
Nadesłał(a): ja 2005-10-29 09:10:55

pycha pycha pycha pycha pycha
Nadesłał(a): 2009-12-27 22:12:13


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności