<- Filet drobiowy z warzywami - szybki obiadLista potraw z grupy: Mięso: DróbFilety panierowane w orzechach ->

PDF Drukuj

Filet panierowany w płatkach kukurydzianych

Dodano: 2004-10-22 20:58:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 12635 razy.


- 2 piersi z kurczaka
- 250 gram płatków kukurydzianych
- "Warzywko"
- mąka, jajka, bułka tarta
- olej

Piersi dzielimy na połowy,rozbijamy w woreczku foliowym na cienkie płaty (chociaż ja tego nie robię tylko ostrym nożem kroję pierś na dośc cienkie sznycelki- z jednej piersi wychodzą 4). Przyprawiamy "Warzywkiem" (nie za dużo). Przygotowywujemy w talerzach mąkę, roztrzepane jajka i pokruszone (nie za drobno) płatki kukurydziane wymieszane z niewielką ilością bułki. I dalej juz klasycznie: mąka, jajo, płatki, patelnia. Smażymy szybko na ostrym ogniu, bo płatki mają tendencję do przypalania sie, a poza tym wchłaniają olej i potrawa robi się ciężka. Zamiast płatków można użyć sezamu-równie dobrze smakuje.

Nadesłał: Renata Andraszewska <r.andraszewska@interia.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności