Zeszklić cebulę na smalcu (ostudzić, dodać papryki mielone i kminek + 50 ml. wody). Po 2 min. smażenia dodać pokrojone w kostkę piersi i świeże pokrojone w kostkę papryki (5 min mieszając).
Zalać ok. 1 litrem bulionu, gotować 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy ,sól do smaku
Można podać z grzankami lub drobnym makaronem.
Nadesłał: waldemarj <walja1@aster.pl>bylam na wegrzech i jadlam zupe gulaszowa po za tym poznalam 2 wegierki i wiem ze zupa gulaszowa powinna byc z wolowiny .Moj przepis jest duzo latwiejszy a zupa jest wysmienita:mieso na gulasz{wolowina}tyle samo cebuli i tyle samo papryki kolorowej oczywiscie,no i przyprawy takie jak papryka,chili,sol ,pieprz no i ziola,bazylia,oregano,tymianek.Polecam,latwe i pyszne Nadesłał(a): magdalena <magdalenamajerczak@o2.pl> 2006-05-27 02:05:22