Składniki są proste, potrzebujemy
kromki chleba
jajka (z reguły 2 jajka na 3-4 kromki góra)
zioła (co do ziół - ja stosuję suszony majeranek)
sól i ewentualnie pieprz do smaku
masło (lub oliwa dla tych co np. na diecie :) )
Wykonanie jest bardzo proste:
maczamy chleb w roztrzepanym jajku z dodatkiem ziół (z majerankiem jest pycha...) i smażę na rozgrzanym tłuszczu. Solę z reguły na końcu.
Dzieci (te starsze też ;))uwielbiają taki chlebek.
Gorąco polecam
/Ja nie "rozrzedzam" jajka mlekiem (jak podała w swojej wersji Paulinka) wydaje mi się, że jest to niepotrzebne ale jeśli ktoś uważa, że wzbogaci tym smak... Pomysłowość w każdym razie wskazana/
Pozdrawiam
Nadesłał: Majka <Majka_op@op.pl>Witam,
Dodatek mleka do potrawy to poprostu tosty francuskie :)
Palce lzać :)
pozdrawiam Nadesłał(a): stella 2006-01-05 18:01:33
Naprawdę smaczne :) Tylko mam pytanie jestem kalekąkuchennym i zawsze kiedy robie smaze cos na patelni ona zaczyna sie dymic. za mało oleju czy co ? :p Nadesłał(a): kaleka 2006-07-20 12:07:10
Do d... patelnia i tyle. Poważnie, radzę kupić nową. Nadesłał(a):